A csendben a hangom

Mai világunkban feltűnő lehet, ha valaki nem beszél sokat, és inkább a háttérben marad.

Pedig amikor csend van, környezetünk és saját belső világunk megfigyelőivé válhatunk.

Persze a folyamatos beszédnek és beszélgetésnek is megvannak a maga örömforrásai és céljai. A csendben viszont energiát gyűjthetünk, átgondolhatunk és tervezhetünk. Hiszen a kimondatlan dolgoknak ugyanolyan teremtő ereje van, mint a kimondottaknak.

Sok embertől hallottam már, hogy nem tudja, mit tehet egy olyan emberrel, aki egyfolytában beszél! Nem akarja megbántani, de már sok, amit csinál. Hiába szól rá, az egyre jobban mondja a magáét, őt nem is hagyja szóhoz jutni.

Természetesen a másik változat is előfordulhat, amikor a másik nem szól hozzá, nem veszi ki részét a beszélgetésből. Vajon miért ilyen hallgatag?

Aki csendben van, annak éppen annyi mondanivalója van, mint akinek be nem áll a szája.

A csend segítségével rakok rendet az elmémben és a mindennapjaimban, így kerülök harmóniába önmagammal.

Éppen ezért mindennap szakítok időt magamra. Elvonulok, és újratöltöm magam ebben a rohanó, mindent akaró világban, akkor is, amikor nem tűnik úgy, hogy beleférne az időmbe.

Hányszor álltál meg mostanában csak úgy? Mikor lassultál le egy pillanatra? Nem úgy, hogy cigarettához, droghoz, kávéhoz vagy édességhez nyúlsz, vagy erőszakos agyalásba kezdesz, ha valami mélyen megérintett, nem tetszett! Végzel bármikor tudatos légzéstechnikát? Egyáltalán hányszor vettél igazán levegőt?

Szerintem egyszer sem, mert erre nincs időnk. A lecsendesedés nem divat, ezért bizonyára számodra sem megszokott dolog.

Hol vagy te a mindennapok rohanásában?

Tiszteld meg magad a lecsendesedéssel! Hiszen neked is jár a csend!

Megengedheted és meg is érdemled!

Rendben, de nem tudsz csendben maradni? Szokatlan, vagy úgy érzed, megfullaszt? Nem tudod, mihez kezdj vele? Félsz tőle?

Fontos, hogy ne várj el egyszerre túl sokat! Engedd el a kényszert, hogy egy nap alatt kell bármit is megtanulnod, elsajátítanod!

Csak a fokozatosságnak, mérsékletességnek, türelemnek és szeretetnek van hatása, mert minden változás időigényes! Talán éppen azért van így, mert a folyamatból kell megtanulnod valamit, amit eddig nem vettél észre! Légy megértő magaddal! Tanulj türelmet, hogy sokáig élj, betegségek, panaszok és panaszkodás nélkül, a szeretteiddel!

Szeretettel egy jó baráttól!

© 2016 - szarvasokkalfutono.hu